Ο Βαγγέλης Παπαθανασίου πέρασε στο δρόμο της… αιωνιότητας
23/05/2022

Από τους «Forminx» ως τους «Aphrodite’s Child» και από τη μουσική της ταινίας «Οι δρόμοι της Φωτιάς» που του χάρισε το Όσκαρ μέχρι τις συνθέσεις του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου της Αθήνας το 1997, τoν ύμνο του παγκοσμίου Κυπέλλου το 2002 και την «Μυθωδία» που επελέγη από τη NASA ως επίσημη μουσική για την αποστολή «2001 Οδύσσεια στον Άρη», ο εμβληματικός και χαρισματικός Βαγγέλης Παπαθανασίου για δεκαετίες ολόκληρες αποτέλεσε έναν εκ των πιο σπουδαίων μουσικών πρεσβευτών της Ελλάδας.

Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ του Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ με θλίψη αποχαιρετούν τον σπουδαίο Έλληνα μουσικοσυνθέτη που ξεκίνησε το δικό του ταξίδι προς τα αστέρια, έχοντας αφήσει πίσω του ένα ανεκτίμητο μουσικό θησαυρό και μια τεράστια παγκόσμια μουσική κληρονομιά στις επόμενες γενιές.

Όσα χρόνια κι αν περάσουν, η μουσική ιδιοφυία και οι ήχοι των συνθέσεων του δικού μας Vangelis θα αποτελούν διαχρονικά ένα τεράστιο σημείο αναφοράς στο καλλιτεχνικό στερέωμα σε όλο τον κόσμο.

Βαγγέλη σ’ ευχαριστούμε.

 

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

«Ο Ασπροδόντης» έρχεται στη Σαντορίνη

«Ο Ασπροδόντης» έρχεται στη Σαντορίνη

Ο Δήμος Θήρας θα πραγματοποιήσει στα πλαίσια των πολιτιστικών του εκδηλώσεων τέσσερις παιδικές θεατρικές παραστάσεις του αριστουργήματος του Τζακ...